Huismiddeltjes tegen keelpijn

4 Huismiddeltjes tegen keelpijn: onze tips!

De weersverandering in de winter, gecombineerd met een verzwakt immuunsysteem, kan er gemakkelijk voor zorgen dat we een virus “oplopen”, verkouden worden of griep krijgen. Een van de meest vervelende symptomen is keelpijn die gelukkig op natuurlijke wijze kan worden verlicht: Bekijk hieronder 4 theeën die je warm moet nemen tegen keelpijn.

Waarom doet onze keel pijn als we ziek worden?

foto keelpijnEr zijn verschillende redenen waarom je keelpijn kunt hebben en faryngitis is een van de meest voorkomende, aangezien deze virale infectie ontstekingen veroorzaakt in de keel, de amandelen en het strottenhoofd.

Maar ook verkoudheid, griep, amandelontsteking of zelfs roken kunnen dit vervelende symptoom veroorzaken.

Hoewel er pijnstillers zijn die een zere keel kunnen verlichten, kun je je ook wenden tot natuurlijke opties die net zo effectief zijn en gemakkelijk te bereiden!

Natuurlijke remedies om een zere keel te verzachten

1. Citroen thee met honing

Het is een van de meest voorkomende en effectieve remedies tegen keelpijn, vooral wanneer de oorzaak bacterieel is, omdat citroen antibacteriële eigenschappen heeft en het hoge gehalte aan vitamine C en flavonoïden kan helpen het immuunsysteem te versterken.

Anderzijds heeft honing ideale antiseptische eigenschappen om infecties te voorkomen en het herstel te bespoedigen.

Ingrediënten
Een glas water;
Sap van twee citroenen;
Een eetlepel honing.

Hoe je voor te bereiden
Verwarm het water in een kom, zodra het begint te borrelen zet je het vuur uit, voeg je de eetlepel honing en het citroensap toe, dek je het af en laat je het ongeveer 10 minuten staan, dan drink je deze thee terwijl hij nog heet is.

2. Kamillethee met honing

Deze thee is zeer effectief tegen keelpijn, omdat kamille een ontstekingsremmende en samentrekkende werking heeft, ideaal om een zere keel te verzachten. Kamille-thee is ook één van de beste rustgevende theesoorten die er zijn – wat ook kan helpen bij je keelpijn.

Ingrediënten
Een glas kokend water;
Een handvol gedroogde kamillebloemen;
Een eetlepel honing.

Hoe je voor te bereiden
Voeg de kamille toe aan het kopje kokend water, dek het af en laat het 5 tot 10 minuten staan om alle eigenschappen vrij te geven, voeg dan de eetlepel honing toe, als je wilt kun je de bloemen zeven en deze thee twee tot drie keer per dag drinken.

3. Gemberthee met honing

GembertheeGember is een uitstekende natuurlijke ontstekingsremmer die je kunt gebruiken om een zere keel te verlichten. Het heeft ook een antibacteriële werking om die infectie snel te beëindigen.

Ingrediënten
Twee centimeter gemberwortel;
Een glas kokend water;
Een theelepel honing.

Hoe je voor te bereiden
Snijd ongeveer twee centimeter van de gemberwortel en was deze met ruim water, snijd in kleine plakjes en voeg de gember toe aan het kopje kokend water. Dek af en laat 5 tot 10 minuten staan, voeg de theelepel en honing toe en drink het nog warm op. Het wordt aanbevolen om deze thee minstens drie keer per dag te drinken.

4. Muntthee met honing

Deze thee is niet alleen lekker, maar helpt ook de keel te zuiveren en de oorzaken van pijn te bestrijden. Bovendien kan deze thee ontspanning bevorderen en je helpen slapen, wat jouw immuunsysteem kan stimuleren en je kan helpen beter te herstellen van ziekten.

Mensen die niet genoeg slapen, lopen zelfs meer kans op een verkoudheid of andere virale infecties.

Ingrediënten
Een glas water;
Een theelepel munt;
Een eetlepel honing.

Hoe je voor te bereiden
Om het te maken, hoeft je alleen maar een handvol munt te laten trekken in 300 ml kokend water. Wanneer het tijd is om te drinken (terwijl het nog warm is), gewoon afwerken met een lepeltje natuurlijke honing.

Gorgelen met warm water en zout

Een tip die ook zeer effectief is en door deskundigen wordt gesteund, is het traditionele gorgelen met zout en warm water, omdat het zout helpt slijm en afscheidingen op te lossen die ongemak in de keel veroorzaken.

Meng gewoon een halve theelepel zout in een glas warm water tot je een homogene oplossing krijgt, en gorgel drie tot vier keer per dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.