groene thee

Kan groene thee drinken helpen bij hoofdpijnklachten?

Groene thee is een heerlijke en gezonde drank. Het bevat bijna geen calorieën, zit vol met beschermende anti-oxidanten en natuurlijk geeft het je een natuurlijke boost. Zodat jij je dag fluitend kunt beginnen en er na de lunch weer vol tegenaan kan.

Dat groene thee een lange reeks gezondheidsvoordelen heeft is inmiddels wel bewezen door de wetenschap. Het vermindert stress, heeft een positieve invloed op de stofwisseling en is goed voor het hart en de bloedvaten. Minder bekend is het effect van de thee op hoofdpijn. Kan groene thee hoofdpijnklachten verminderen? Of veroorzaakt het juist hoofdpijn? In dit artikel lees je er alles over!

groene thee builtjeHelpt groene thee tegen hoofdpijn?

Groene thee kán helpen tegen hoofdpijn – specifiek tegen migraine. Groene thee bevat een forse dosis anti-oxidanten, die je cellen beschermen tegen vrije radicalen. Daardoor verouderen je cellen minder snel, wordt je algehele gezondheid beter, en kan je minder migraineaanvallen krijgen. Ook werkt de thee ontstekingsremmend, wat gunstig kan zijn bij migraine.

Heb je vaak last van stress, angst of verdriet? Het is bewezen dat groene thee je stemming verbetert en zorgt dat je je beter kunt concentreren. Daardoor ervaar je minder stress en ben je in staat om uitdagingen aan te pakken. Als dat de oorzaak is van jouw hoofdpijn, dan kan je inderdaad baat hebben bij een paar dagelijkse koppen groene thee!

Tenslotte bevat groene thee componenten die je stofwisseling versnellen, en water dat helpt om verloren vocht aan te vullen. Als je hoofdpijn hebt door uitdroging, voedselvergiftiging of alcoholgebruik, dan helpt de thee je om je lichaam snel weer in evenwicht te brengen.

Hoofdpijn door zwarte thee? Dan is groene thee misschien jouw drankje!

Groene thee kan dus een gunstig effect hebben op hoofdpijn. Maar de plant bevat ook cafeïne – een stof die juist hoofdpijn kan opleveren. Zeker als je meerdere koppen straffe thee achter elkaar drinkt, kan je acute hoofdpijn krijgen.

losse groene theeAls de cafeïne in de thee bij jou hoofdpijn veroorzaakt, en je bent dol op thee, is dat natuurlijk jammer. Gelukkig kan je dan proberen over te stappen naar een andere soort thee. Zwarte thee bevat de meeste cafeïne en geeft dus de meeste kans op een bonkend hoofd.

Stap dan over naar groene thee – dat minder cafeïne bevat – en kijk of de klachten afnemen. Dat zou je direct moeten kunnen merken! Krijg je toch dezelfde klachten als je groene thee drinkt? Dan is er nog witte thee, met ongeveer één derde van de hoeveelheid cafeïne als zwarte thee. Minder koppen thee per dag of na elkaar drinken helpt ook. En als zelfs dat niet werkt, probeer dan cafeïnevrije thee!

Andere theesoorten die werken tegen hoofdpijn

Van gemberthee en kamillethee is bewezen dat ze hoofdpijn kunnen verminderen. Vooral tegen spanningshoofdpijn en migraine kunnen deze theetjes hele goede resultaten opleveren. In China worden ze al meer dan 2000 jaar voor deze doeleinden gebruikt. Er zijn ook mengsels van groene thee en gember of kamille. Misschien is dat wel de beste soort thee voor jou – koop een zakje om het te proberen!

Sommige biologische kruiden kunnen ook een hoofdpijnstillend effect hebben. Voorbeelden zijn moederkruid, pepermuntblad en wilgenblad. Meng deze kruiden met groene thee en je ervaar of ze voor jou werken. Ook venkelthee kan een goede toevoeging zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.