Kristallen & Edelstenen: welke edelstenen kunnen helpen bij schouder- en nekpijn?

Na een periode van stress en spanning kun je last krijgen van je rug, pijn in je schouders en/of een stijve nek. Schouder- en nekpijn kan erg belemmerend werken want je wordt letterlijk beperkt in je bewegingsvrijheid en verliest kracht en flexibiliteit. Heb jij last van fysieke klachten aan je schouders, nek of rug? Dan zijn er verschillende edelstenen en kristallen die je kunnen helpen.

Crystal HealingGeneeskrachtige werking van edelstenen

De geneeskrachtige werking van edelstenen en kristallen is al eeuwenlang bekend bij mensen. Zo werden kristallen als jade, granaat, jaspis en bergkristal al honderden jaren geleden gedragen als amulet of zegel.

Edelsteentherapie staat tegenwoordig steeds meer in de belangstelling, doordat meer en meer mensen herontdekken dat edelstenen en kristallen een goed hulpmiddel vormen bij gezondheidsklachten en andere problemen.

Edelstenen zijn eenvoudig bij je te dragen, waardoor ze hun werking de hele dag door kunnen doen. Ook kun je edelstenen en kristallen in je huis plaatsen. Niet alleen staat dit erg sfeervol, maar zo bepaal je ook de energie in jouw woning. Je kunt edelstenen en kristallen zowel in ruwe vorm gebruiken als geslepen als een piramide of bol.

Deze kristallen werken tegen schouder- en rugpijn

Edelstenen die bekend staan om hun geneeskrachtige werking bij schouder- en rugpijn zijn Amazoniet, Rookkwarts, Magnetiet en Chrysocolla.

amazoniet edelsteenAmazoniet voor balans en harmonie

Amazoniet is een opvallende groen tot turquoise kleurige edelsteen. Deze edelsteen werkt beschermend tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, van milieuvervuiling en chemicali├źn tot elektromagnetische straling. Daarbij beschermt Amazoniet tegen overprikkeling en kan het helpen bij het terugvinden van de emotionele balans bij stemmingswisselingen. Lichamelijk werkt de steen krampopheffend en zorgt het ervoor dat je spanning in het lichaam los kunt laten.

Rookkwarts om te ontgiften

Rookkwarts is uitermate geschikt om bij je te dragen bij klachten die gerelateerd zijn aan stress. Het bruine kristal heeft een aardende, beschermende en ontgiftende werking en helpt je ontspannen, loslaten en accepteren. Rookkwarts helpt je bij het verkrijgen van helderheid en geestelijke (veer)kracht. Bij piekeren, nachtmerries, angst en depressie heeft de steen ook een gunstige werking. Fysiek werkt de edelsteen ontgiftend, ontkrampend en pijnstillend en heeft het een positieve werking op onder andere rugklachten, hoofdpijn, migraine en het restless legs syndroom.

Magnetiet edelsteenMagnetiet om te aarden

Magnetiet kan zowel bruin, grijs als zwart van kleur zijn. Deze edelsteen zorgt voor de regulatie van energiestromen en werkt daardoor harmoniserend en aardend. Negatieve emoties, zoals verdriet, woede, stress en angst worden afgeremd. Ook lichamelijk werkt de edelsteen regulerend en stimuleert het de herstelprocessen. Magnetiet wordt daardoor onder andere gebruikt om te herstellen van sportblessures en het verminderen van andere lichamelijke klachten, zoals schouderpijn en nekpijn. Het kristal werkt pijnstillend en koortsverlagend.

Chrysocolla voor innerlijk evenwicht

Deze steen bestaat vaak uit een combinatie van blauw, groen en bruin. Chrysocolla zorgt voor balans en kan daardoor zowel kalmerend als activerend werken, afhankelijk van wat er nodig is. Als je nerveus of gespannen bent, verlicht chrysocolla stress en overprikkeling. Ook helpt het bij het verminderen van negatieve emoties en zet het kristal aan tot zelfreflectie. Chrysocolla werkt krampopheffend, ontstekingsremmend en ontspannend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.